dag 12: Het paradijs - Reisverslag uit Canggu, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu dag 12: Het paradijs - Reisverslag uit Canggu, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu

dag 12: Het paradijs

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin

13 Januari 2010 | Indonesië, Canggu

Na weer een dagje rust trokken Jan en Edwin er vandaag samen op uit.
Samen met onze ‘guru’ Wayan gingen ze richting het uiterste zuiden van Bali.
Dit is de toeristische streek waar onder andere de plaatsen Legian, Kuta en Nusa Dua liggen.

Als eerste werd een bezoek gebracht aan turtle island. Met een ‘glas’boot werden we naar een baai gebracht waar een gedeelte in de zee afgebakend was en waar grote zeeschildpadden leven. We mochten ze vasthouden en er mee op de foto. Ook waren er basins met jonge schildpadden, die we ook vast mochten houden. Verder waren er nog diverse andere dieren die op bali voorkomen zoals uilen, slangen en hagedissen.
Na een uurtje vaarden we weer terug, maar eerst stopten we nog een paar keer onderweg om door de glasbodem naar het koraal te kijken. Terug aangekomen hebben we nog een uurtje gezwommen.

We waren precies op het goeie moment weg gegaan, want we zaten net 5 minuten in de auto en toen gooiden de goden weer een paar bakken water naar beneden.
Wayan liet ons toen Nusa Dua en zijn resorts zien. Wat op viel is de zware controle om Nusa Dua binnen te gaan. De auto wordt doorzocht met een detector en dan mag je verder rijden. Verder viel de luxe en schoonheid op. Alle wegen zijn goed, de bermen zijn mooi groen en voorzien van bloemen, planten en bomen. Alles is goed verzorgd.

Vanuit Nusa Dua reden we verder naar Jimbaran Bay waar we van een goede lunch genoten. Wat op valt zijn de prijzen van eten, drinken en entree prijzen. Het is goed te merken dat je in een toeristisch gebied bent want alle prijzen zijn het dubbele van wat alles kost in de andere delen van Bali.

Na de lunch reden we naar het Wisnu Garuda, een heel groot standbeeld wat in aanbouw is. Wisna is de beschermgod en de Garuda de nationale trots en wapen: een adelaar.
De Wisna zit op de vleugels van de Garuda en dat is een symbool voor vrijheid. Op dit moment is de romp van de Wisna klaar en de kop van de Garuda. Wanneer alles over 10-20 jaar klaar is, is het een kolosaal standbeeld van 150 meter hoog!

We genoten daar van het uitzicht over Zuid-Bali en de heerlijke zon, die eventjes 2 minuten door een heerlijk fris buitje werd afgewisseld.

We hebben daar ongeveer een uur rondgekeken en zijn daarna naar een nieuwe droom van Indonesië gereden namelijk Dreamland. Dit is het speeltje van de zoon van oudpresident Suharto: Tommy Suharto. Nu Kuta klaar is, is dit het nieuwste project.
Voor Bali is dit een grote aanwinst, dit gebied bestaat namelijk uit rotsen en daar valt niets mee te doen. Door er grote resorts en dergelijke te bouwen stijgt de werkgelegenheid enorm. Over een jaar of 10 zal er in deze nieuwe ‘stad’ overal grote resorts, winkelcentra en golfbanen liggen.

De weg naar beneden naar het strand was nog niet af, dus het was een zware tocht en de brandende zon maakte het nog zwaarder. We troffen een mooi wit strand met een hele blauwe zee aan, met vooral veel Australische surfers, na even rondgekeken te hebben besloten we weer de zware tocht naar boven te maken.

Bij de auto aangekomen waren we allebei flink kapot en vielen op de weg terug naar de villa allebei in slaap. ‘Thuis’ bij moeders aangekomen hebben we gegeten en zijn toen alle 3 op tijd gaan slapen.

Het was weer een leuke dag! Morgen gaat Jan naar een tehuis voor gehandicapte kinderen en doen Elly en Edwin het rustig aan. Dit is onze laatste volle dag dan in Canggu, want donderdag vertrekken we naar onze laatste bestemming Lovina.

Groetjes

• 13 Januari 2010 - 15:43

Gonny:

Hee luitjes,

Het is prachtig om jullie te volgen via de verhalen en foto's. Wat een schitterend eiland.
    Heb ook nog veel plezier in Lovina.

groetjes van ons

• 14 Januari 2010 - 11:57

Bert:

Dag Luitjes, Vandaag heb ik op mijn gemak jullie foto`s weer bekeken. Vooral foto`s waar jullie ook op staan vind ik erg leuk om te bekijken.
    Als ik het woord Paradijs moet ik nog altijd aan Adam en Eva denken, maar die vergelijking hier niet op. Ik begrepen dat jij Edwin,inmiddels 2000Rp voor het beantwoorden van vragen. Dat is een leuke bijverdienste.
    Helaas kun je aan mij weinig verdienen, want ik zoek het altijd op in een Encyclopedie. (ha ha grapje). Ik laat het hier even bij, het is bijna 13.00u Ned.tijd. En ga een hapje eten.

Tot de volgende keer,

Bert.

• 14 Januari 2010 - 16:38

Ruud En Anneke:

aaarrrgghh geweldig !!!!
    Zo mooi(foto 0834)
    Maar het zijn sowieso mooie foto's. Heb ervan genoten. Geniet van de verdere excursies en ik kijk uit naar het vervolg ...

Liefs Anneke