Dag 15 en 16: Lovina
Door: Edwin
Blijf op de hoogte en volg Edwin
15 Januari 2010 | Indonesië, Batavia
'S morgens hebben we voor de laatste keer genoten van het heerlijke ontbijt wat Judy voor ons maakte.
Om half 11 kwam Wayan ons voor de laatste keer ophalen voor de tocht van ongeveer 2,5 uur naar het Noorden van Bali naar Lovina.
Al het personeel had zich rond de villa verzameld om afscheid van ons te nemen en ons uit te zwaaien. Dat was echt tof! De mensen zijn allemaal zo vriendelijk!
Van Canggu naar Lovina is ongeveer 115 km maar toch duurt het ongeveer 2,5 uur, dit komt omdat je de bergen in het midden van Bali over moet. Het is wel een hele mooie route, alleen konden we nu niet veel zien omdat het heel hard regende in de bergen.
Onderweg had Wayan natuurlijk weer een goed adresje..een mooi restaurantje midden op een berg, dus met een mooi uitzicht weer!
Eerder dan verwacht kwamen we dan aan in Lovina, onderweg herkende Jan en Edwin alweer een hoop en haalden ze herinneringen aan vorig jaar op.
Na wat zoeken kwamen we dan eindelijk aan bij het kleine maar gezellig Gede Homestay.
Een bungalow parkje van een echte Balinees, die super trots is op z'n stulpjes.
Qua luxe is het niet te vergelijken met de villa in Canggu, maar we zitten nu midden in de Balinese gezelligheid.
We werden dan ook door iedereen verwelkomt en kregen het gebruikelijke welkomstdrankje.
We hebben nog heerlijk gegeten en verder lekker bijgekomen van de reis en lekker op tijd gaan slapen.
Vanmorgen zijn we door Gede afgezet om Lovina in te gaan en moeders alles te laten zien, daarna zijn we naar onze oude bekenden van Sawa Lovina, naar het winkeltje van Wina.
Het was erg leuk om hun weer te zien en hebben flink gelachen en moeders heeft natuurlijk al het halve winkeltje leeg gekocht haha
Omdat Walter en Wina onze kant uit moesten hebben ze ons afgezet, dit scheelde een stukje lopen.
We hebben lekker de rest van de middag bij de bungalow gezeten en van de wind aan de zee genoten. Het is namelijk bijna nieuwe maan, dus de zee is heel onrustig. Er zijn hoge golven en het waait soms erg hard, maar met deze temperatuur is dat wel lekker fris!
Morgen gaan we naar een dolfijnen reservaat, waar we eventueel met ze kunnen zwemmen en daarna lekker naar de hotsprings om lekker te ontspannen!
De groetjes!
17 Januari 2010 - 14:11
Fred:
Hoi famalie Klok, mooie foto van El hoor, je staat er gekleurd op meid.
Ik las je bericht op Joop's site en dat komt helemaal goed man.
Waar we ook hopen dat het goed komt is een darmonderzoek in het ziekenhuis komende dinsdag. In het gunstigste geval moet ik blijven een dag en anders moet het verder onderzocht worden..dus of ik jullie kan blijven volgen is nog effe de vraag
Ik wens jullie in ieder geval nog een prachtige week toe
Groet
Coob en Fred -
18 Januari 2010 - 06:12
Ruud En Anneke:
hey hey,
Zag net dat er een video bij zat ..... i'm singing in the rain !!! een buitje voor het stof zullen we maar zeggen sjee ... maar wel een leuke foto Elly. Ik hoop dat jullie nog een paar fijne, warme, leuke dagen hebben ...
Liefs Anneke