Eindelijk eindelijk!! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu Eindelijk eindelijk!! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu

Eindelijk eindelijk!!

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin

30 Augustus 2010 | Indonesië, Batavia

Sorry mensen, ik ben er al een dag, maar nu pas een stukje van me..gister was tijdens het internetten de aandacht van iedereen hier te groot en teveel mails en berichtjes wat ik op de diverse sites heb gehad, dat ik even geen tijd had om een stukje te typen.

Maar ik ben goed aangekomen!

Vrijdagmiddag vanaf Deventer naar Twello gegaan om nog een keer een visje te eten op de markt en toen afscheid genomen van een paar vrienden en toen met Sammai richting Schiphol gegaan, waar Melanie (de vriendin van Sammai) al was. Ben toen als eerste m’n koffers af gaan leveren. Wat tegenwoordig bij KLM ook automatisch gaat. Je zet ze in een apparaat, je scant je uitgeprinte boarding pas en je moet wat dingen intoetsen en dan krijg je je label uitgeprint en gaat je koffer weg.

Dat was dus geregeld dus konden we nog even een uurtje ofzo relaxen. We hebben toen nog even een baco-tje gedaan en daarna was het tijd om ook afscheid van hun te nemen en door de douane heen te gaan. Ik zag een hoop moois in de taxfree shops maar had zoiets van ik kan wel geld gaan uitgeven hier maar kan het beter bewaren voor Bali en ben toen alvast naar de gate gegaan en heb daar heerlijk zitten relaxen en gewacht tot ik het vliegtuig in kon.

Toen ik in het vliegtuig kwam bij mijn stoel schrok ik een beetje, ik dacht neeeee waar moet ik mijn benen laten!? Ik had spijt dat ik geen extra beenruimte had gekocht. Voor mij zat een ouder echtpaar en een irritante oude betweter en achter me zaten Duitsers en verder zaten er geen mooie vrouwen ofzo, dus ik was benieuwd wat er naast mij zou komen te zitten. Maar ondertussen verstreek de tijd en werd er iets omgeroepen dat er bepaalde mensen niet aan boord waren. Toen ging de deur dicht en begon ik een beetje te juichen..de plekken naast mij gingen niet bezet worden. Dus ik pakte gelijk de kussens en dekens van die stoelen af en maakte een lekker bedje voor me zelf! Hoppateeeeeee!

De entertainment op de stoel computers/tv’s zag er goed uit, dus ik had wel het gevoel dat deze vlucht wel goed zou komen en relaxed zou zijn! Al snel kregen we iets te drinken en een zakje met nootjes en ik zette maar even wat lekkere muziek op! Vervolgens kregen we een lekkere maaltijd, pasta met pestosaus en een toetje met daarna een kopje koffie en een lekker likeurtje (Drambuie) hmmmmmmm mmmmmmm

Ondertussen genoot ik van de muziek van mijn favoriete band Oasis en luisterde naar het nummer ‘Falling down’ haha en toen gebeurde het….ping….het lampje van ‘fasten your seatbelts’ begon te branden en we kwamen in turbulentie terecht haha ik kon er wel om lachen en besloot dat het tijd was om te gaan slapen. Ik werd dus lekker in slaap geschud en heb even een paar uur kunnen slapen toen ik wakker werd gemaakt door een mooie (wel wat op leeftijd zijnde) stewardess of ik iets te drinken wilde..even droomde ik dat ik in een club aan de bar zat..maar zat toch echt nog in het vliegtuig..al mocht ik over mijn comfort niet klagen! Zeker niet gezien dat zelfs de chinees in de rij naast me bijna klem zat en de Rus naast hem zich klem zoop aan de wodka.

Na m’n slaapje begon ik aan een spelletje poker op de computer, al snel merkte ik dat ik geluk had, van 1.000 euro zat ik al snel aan de 50.000 en uiteindelijk werd het 200.000..maar helaas kon ik het nergens uit laten betalen! Ik vermaakte me dus goed en werd wederom getrakteerd op iets lekkers. Ik kon kiezen tussen een ijsje of een bak noodles..nou tegen noodles zeg ik geen nee! Dus heb lekker met stokjes (Pa ik hoop dus voor je dat jullie straks uit iets anders kunnen kiezen haha) zitten slurpen en genieten!

Na m’n hapje waren we al bijna in Singapore voor een tussenstop, dus om die tijd vol te maken zette ik de film Invictus op over Nelson Mandela, welke halverwege onderbroken werd door de landing. Op Singapore hadden we 1,5 tot vertrek, dus in feite maar 3 kwartier ofzo en die heb ik eventjes volbracht met de einduitslag van m’n cluppie te checken op internet en eventjes wat berichtjes te sturen en ben toen weer terug gegaan naar de gate om in te stappen.

Het laatste stuk naar Denpasar zat er wel iemand bij me in de rij, maar had nog steeds de stoel naast me vrij, maargoed het was ook nog maar 3 uurtjes vliegen ofzo. Deze uurtjes verliepen voorspoedig en om 19.10 landde ik dan eindelijk weer op Denpasar! Toen ik het vliegtuig uitstapte voelde ik de temperatuur en rook de typische Indonesische geur en voelde me gelijk weer thuis!

Toen ik m’n koffers (ja ik heb 2 koffers mee..maar ik ben geen vrouw, ik ga gewoon wat langer weg ;-)) eindelijk had kon ik door de douane heen..ik hoefde gelukkig niet in de lange rij voor een visum te staan, maar ik werd wel onderworpen aan een vragen vuur. Met het visum wat ik heb mag je absoluut niet werken, dus mij werd gevraagd wat ik kwam doen, waar ik heen ging, hoelang, waarom etc. Uiteindelijk was de beambte overtuigd en mocht ik verder gaan.

Buiten aangekomen stond Ketut en een vriend van hem mij op te wachten, het was leuk om hem weer te zien! Het was nog ongeveer 3 uur rijden naar Lovina. Deze weg kan ik onderhand wel dromen en het is dus heel gewoon voor me. De drukte van de brommertjes en de auto’s en de bezigheden overal. Tot aan de bergen was er gewoon overal leven, het was nergens stil! Echt apart, overal zijn mensen!

Toen we aan de andere kant waren van de bergen zagen we Singaraja, prachtig verlicht, in de verte liggen en wilde ik even een stop maken voor een foto en plaspauze en konden Ketut en Made even roken. Het was toen 24 graden, maar die gek van een Made had het gewoon koud! Ik lachte me kapot! 24 graden, 10 uur ’s avonds..heerlijk toch! Maar meneer had het koud..watje hahaha

Na nog een uurtje rijden kwamen we dan eindelijk aan in Lovina bij Gede Homestay en werd daar opgewacht door Mister Boss Gede die blij was dat ik er eindelijk weer was! Na een welkomstdrankje vroeg hij me of ik mee ging zijn kleinzoon (Gede Jr.) op ging halen uit de disco, dat vond ik natuurlijk wel leuk dus ik zei toe. Ik kon eerst nog even mijn koffers uit pakken en ging toen met hem mee. We zagen hem staan en parkeerde de auto naast hem en ik deed het raampje open en vroeg: ‘Do you need transport?’ (veel gebruikte zin hier) en hij had eerst niks door en toen zag hij dat ik het was en werd hij helemaal gek en trok me bijna uit de auto, zo tof vond ie het om me weer te zien. Terug gekomen bij de bungalow ben ik lekker gaan slapen!

Om 11 uur werd ik ongeveer wakker en ben toen naar het restaurantje gegaan en zag daar de dames ook weer voor het eerst die een heerlijk ontbijtje voor me klaar maakte.
Na het ontbijtje ben ik naar het kleine supermarktje iets verder op gegaan. De eigenaresse herkende me gelijk als de Go Ahead poster boy (ik had deze vrouw gevraagd op zoek te gaan naar de Go Ahead reclame poster, is te zien op foto’s van vorige reis) ze verontschuldigde zich dat ze deze niet had kunnen krijgen maar ging zeker weer haar best doen en omdat ik een lange tijd blijf gaat het nu lukken zei ze! Toen ik zonnebrand olie had gekocht kon ik dan eindelijk van het mooie weer genieten en ben op een ligbedje gaan liggen op het strand en ben in de Lonely Planet (reisgids) eens gaan kijken wat ik allemaal kon gaan doen, maar m’n ogen werden steeds kleiner en kleiner en het was al bijna 2 uur, dan is de zon op z’n heetst en dan wil je niet in slaap vallen in de zon!

Daarom ben ik maar naar m’n bungalow gegaan en heb een lekkere siësta gehouden tot 4 uur. Na een lekkere frisse douche was ik er weer helemaal klaar voor! Kadik had lekkere Soto Ayam (kippensoep) voor me gemaakt! Gede Jr. vroeg me of ik weer wat muziek voor hem had voor op z’n Ipod en hebben vervolgens een hele tijd muziek zitten luisteren samen. Daarna was het tijd voor avond eten. Ik koos voor de hamburger, die ik zelf geïntroduceerd had en ik moet zeggen..ze hebben er iets heeeerlijks van gemaakt!

Op dit moment zitten er nog 2 Nederlandse gezinnen hier, deze vertrekken dadelijk naar Sanur. Een van de mannen komt hier al sinds 1992 en kent iedereen ook goed, daarom was er vanavond een klein afscheids feestje. Op het strand werd een kampvuur ontstoken en haalde Gede Jr. z’n ipod met boxen erbij en was er lekkere muziek en er werden een paar biertjes erbij gehaald en het was ontzettend gezellig.

Ik kan niet anders zeggen dan: GENIETEN! Heldere hemel, aan een zacht golvende zee, een heerlijke temperatuur begeleid door een heerlijk fris briesje, lekker muziekje op de achtergrond en een kampvuurtje..kan het beter!?

Iedereen droop langzaam af en ik bleef alleen met Gede Jr. en Reinier over en hebben nog tot laat zitten lachen, goeie gesprekken gehad, gedronken en voetbal op tv gekeken!
Het is nu 3 uur en ik lig net in m’n bed (ja mama ik zorg goed voor mezelf, ik eet groentes, ik drink vitamientjes en ik ga op tijd naar bed :P).

Vandaag ga ik met Gede en Kadik naar de markt en grote supermarkt, maar nu is m’n zak chips leeg en het verhaaltje klaar en ga ik eerst lekker slapen!

Sampai Jumpah!

Groetjes uit de sneeuw!

Ps. Kan iemand mij een jas of trui opsturen?

Hahahahahaha

• 30 Augustus 2010 - 13:34

Lidian:

Ed, zo te lezen vermaak jij je wel daar! Super :D! Had ik nu toch maar een beetje gehaast om die vrije plekken in het vliegtuig nog te bemachtigen... Haha!
    Heel veel plezier nog en ik houd je verhaaltjes in de gaten :D
    Liefs!

• 30 Augustus 2010 - 13:35

Mama En Papa:

Ik weet dat je goed eet en je piettemientjes binnenkrijgt. Die mazzel dat je geen buren had in het vliegtuig stelde mij gerust want je zal maar al die 15 uur met je benen in je nek moeten zitten, word je niet vrolijk van.
    Geniet verder

• 30 Augustus 2010 - 15:50

Linsey:

Aan je verhaal te lezen vermaak je je uitstekend nou toppi!Geniet ervan en ook ik houd je verhaaltjes in de gaten en ga ze zeker lezen voordat ik ga slapen dan hoop ik in een mooie droom terecht te komen haha..

• 30 Augustus 2010 - 22:17

Marleen:

Mooi Verhaal Ed. Leuk om te lezen, ik ben heel erg jaloers! Heel veel plezier en zoals Lidian zegt.Ik hou ook je verhaaltjes in de gaten.

Geniet ervan!! Xxies Marleen

• 31 Augustus 2010 - 07:51

Henry:

Hé Tuan Belanda,

Goed te lezen dat je je vermaakt. As vrijdag naar Eagles tegen Helmond. We zullen ze naar de top schreeuwen.

Mazzel!