1e weekend in Bali! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu 1e weekend in Bali! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu

1e weekend in Bali!

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin

05 September 2010 | Indonesië, Batavia

Zo daar ben ik weer!

Vrijdag even wat wezen drinken, was wel gezellig en daarna m’n cluppie gevolgd op de radio! Lag er dus laat in en kwam er zaterdag dus ook laat uit..heb in de middag weinig gedaan, beetje aan het chillen geweest.

’s Avonds met Gede Jr. (Marco) naar het uitgaansgebied geweest, eerst wat in de Poco Bar gedronken. Het ziet er echt luxe uit. Mooie verlichting, mooie bar en allemaal mooie zitplekken met grote lounge banken. Wat me opviel, zoals het hier normaal is, is het grote aantal personeel. Er liep iets van 10 man rond, en de helft stond niks te doen.
Er was live muziek die vooral westerse nummers speelde. Ze konden het goed alleen de uitspraak was soms om te gieren. Soms maakte ze er gewoon hun eigen versie van. Echt prachtig!

In de Poco ontmoette ik een Duits meisje, ze was van plan om een jaar te blijven, maar die had in 4 maanden tijd al haar geld er door heen gejaagd en moet over 10 dagen alweer naar huis toe omdat het geld op is. Ze was in Kuta geweest en ging daar elke avond stappen en smeet met geld en deed allemaal dure dingen. Dus dat ga ik maar niet doen haha

Na de Poco ging ik met Gede, dat Duitse meisje en haar gids naar de Pasjaa. Dat is eigenlijk een kopie van de Pacha discotheken zoals die in Spanje is. Een grote binnen area en buiten ook de nodige dingen. Zag er goed uit en ook het geluid was goed! Er werd vooral westerse house muziek gedraaid en vooral van David Guetta zijn ze hier fan.

We zaten ook daar in een lounge gedeelte, of nou..we lagen meer..drankje erbij..goeie muziek..genieten!

Wat verder op viel was het groot aantal oude Westerse mannen (vooral Nederlanders) van zeker 60+ die allemaal met een Balinees vrouwtje liepen. Allemaal getrouwd en hier wonen. Die gasten lopen daar rond alsof ze de vrouw van hun leven hebben en hebben totaal niet door dat het die vrouwen alleen maar om het geld gaat. Terwijl hun weg waren of de andere kant op keken zaten ze mij aan te staren…lachwekkend!

Na de Pasjaa was het trouwens genoeg geweest voor vanavond! In Nederland is het na het stappen altijd döner time..hier is het dan tijd voor..hoe kan het ook anders..SATÉ!!
We stopten bij een klein tentje langs de weg en haalde daar bakso (rundvleessoep met rijst ballen er in) en saté. Deze belanda genoot er van en de Duitsse ook, maar onze Baliboy had de brandweer nodig want die vond het te scherp haha

Het mooie aan dit land is dat het leven 24 uur per dag door gaat, dus er zijn ook nog zat winkels open ’s nachts, omdat we nog dorst hadden en honger stopten we bij een klein winkeltje en de eigenaar slaapt gewoon daar in de winkel en kochten we nog wat chips en te drinken en hebben nog even een tijdje bij mij na gezeten.

Om 10 uur werd ik even wakker en ben toen om 12 uur weer m’n bed in gedoken en kwam er pas om 4 uur weer uit haha!

Na een lekker ontbijt (soto ayam) ben ik met Komang (andere zoon van Gede) met de auto naar Singaraja geweest en hebben daar wat rondgekeken. Toen we terug kwamen hebben we gegeten met z’n allen en ben ik daarna naar de bungalow gegaan om wat bij te komen.

Deze week nog niet echt plannen, maar dat komt vanzelf wel!

Ik geniet nog steeds met volle teugen! Sampai jumpah orang Belanda!

• 05 September 2010 - 14:33

Claudia:

Je moet echt eens de shoarma eten bij Chonos!!!!!
    Super lekker!!!

• 05 September 2010 - 14:42

Edwin:

Dankje voor de tip Claudia! Waar zit die dan?
    Groetjes

• 07 September 2010 - 19:31

Linsey:

Nou ik ging naar de Klompenklote dat weekend in twello was erg gezelli haha en later die avond werd dat wel doner time!!

Ha die Edwin,

Ik zie je in een shirt van het Go Ahead Eagles concern. Betekent dit dat je daar inmiddels filiaalhouder bent geworden van deze beroemde Deventer voetploeg? Ha ha ha. Ik het heb het gevoel dat ik ook op wereldreis ben, maar in de regio Stedendriehoek. Afgelopen week ben ik helemaal vanuit het gigantische Deventer naar het verre Teuge gefietst. Een regionaal dorp, bekend geworden door het immense vliegveld. Toen
    Toen ik weer thuis was heb ik heerlijke gekookte aardappels (bintjes)gegegeten met rode kool en appelmoes uit een potje. Daarna ben ik moe, maar voldaan in slaap gevallen op de sofa. Van de week kon ik mijn huis niet meer in.
    ik had de voordeur achter mij dicht getrokken, maar de sleutels niet meegenomen.
    Die had ik in de gang laten liggen. Dom, dom, dom,. Gelukkig hadden jouw ouders nog een reserve sleutel. Die had ik toen maar opgehaald.
    Zo hebben jouw ouders mij gered van een daklozenbestaan. Hee knul de 18de gaan wij lekker uit eten in Apeldoorn. Wat dit verslag betreft, daar laat ik het nu even bij. Je ziet het is behoorlijk lang geworden.

• 10 September 2010 - 09:10

Ha die Edwin,
    Hier ben ik alweer. Snel he?! In mijn verslag had ik het net over deze beroemde Deventer voetploeg. Dit moet natuurlijk zijn: deze beroemde Deventer VOETBALPLOEG. Dit ter correctie

Met vriendelijke groet,

You Uncle.