Hoera een dochter! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu Hoera een dochter! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu

Hoera een dochter!

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin

02 Oktober 2010 | Indonesië, Batavia

Haha nee niet schrikken! Ik ben geen vader geworden hoor!
Een van de dochters van gede is wederom moeder geworden en bevallen van een dochter! Dat betekent hier geen beschuit met muisjes en een ooievaar in de tuin maar met hele ceremonies!

Zo was er gister avond een ceremonie in hun dorp bij het ouderlijk huis en daar was ik ook voor uitgenodigd samen met de andere Nederlanders die hier zitten.
Met Ketut en moeders gingen we er heen. Het hele dorp was aanwezig en we trokken veel bekijks toen we binnen kwamen.

Gelijk werd ons allemaal eten en drinken aangeboden en werd er een bank gepakt speciaal voor ons. Iedereen wilde ook gelijk een praatje met je maken enzo. Echt leuk!

Het is hier traditie dat als er een baby geboren is dat er een marionetten spel is met wayang poppen. Het was echt grappig om te zien, maar het verhaal was ook echt grappig. Ik kon er delen van begrijpen, maar iedereen lag de hele tijd in een deuk dus daar kon ik uit opmaken dat het grappig was haha

Na het poppenspel namen we afscheid van iedereen en gaven we de ouders een donatie en gingen we weer naar huis.

Het was heel bijzonder om mee te maken en dat we werden uitgenodigd door de familie geeft wel aan hoe warm en gezellig de mensen hier zijn!

Wanneer je op Bali bent (en dan vooral in het echte Bali, niet Legian, Kuta en de andere toeristische plekken) en je bent in een homestay bij Locals en je stelt je respectvol op en je toont interesse…dan kom je hier heel ver en ga je een hele leuke tijd hebben en dingen mee maken en zien die je normaal bij een reis met een organisatie of vanuit een resort niet ziet.

Dankzij Gede en zijn familie is het bijna onmogelijk voor mij om heimwee te krijgen. Ze zijn allemaal zo lief en relaxed voor me, het voelde donderdag toen ik terugkwam ook gewoon echt als thuis komen. Toen ik mij voorstelde aan de nieuwe Nederlandse gasten toen zeiden ze ook: ‘Oh jij bent dus Edwin! Leuk! Ze hadden het constant over je. Ze praten ook over je alsof je een van de familie bent’. En zo voelt het ook.

Gasten die hier voor een langere tijd komen (dus niet backpackers die 1 of 2 dagen hier maximaal zijn) die ervaren de gezelligheid allemaal ook. De faciliteiten zijn erg eenvoudig maar de gastvrijheid is 5 sterren!

Vanmorgen zou ik gaan vissen dus had de wekker om 4 uur gezet, ik sloeg Eagles op de radio volgen dus over (gezien de uitslag moet ik dat dus vaker doen haha). Om 5 uur kwam Ketut aan en die zag er niet best uit, die heeft de griep goed te pakken en moest helaas afzeggen. Uitstel van executie dus voor een paar tonijnen en hopelijk een of meerdere marlijnen. Wanneer Ketut weer beter is gaan we het weer proberen!

Vandaag is het een mooie zonnige dag en daar ga ik lekker van genieten!

Spreek jullie snel weer!

Ps. Sorry voor het ontbreken van de teksten bij wat foto’s, hier ga ik later mee aan de gang! Gebruik jullie fantasie dus maar even nog!

• 02 Oktober 2010 - 14:24

Gonny:

Dag Edwin,

wat geweldig dat je mee mocht op kraambezoek, dat maken "gewone toeristen" inderdaad niet mee. Toch heel fijn dat je door die familie in hun midden bent opgenomen en dat je daardoor een soort van thuisgevoel ervaart. Enne... ik blijf je verhalen met plezier lezen.

Blijf genieten en tot de volgende keer.

Groeten van Gonny

• 06 Oktober 2010 - 07:44

Moat:

Ha jonge,

ik vind het mooi om te lezen dat je je vermaakt..

Geniet er van en ik ben benieuwd naar de volgende strand, zee, en balinese fotos

Gr.

• 07 Oktober 2010 - 21:01

Henry:

Was jij negen maanden geleden ook niet in Indonesië?