Voetbal en zandzakken
Door: Edwin
Blijf op de hoogte en volg Edwin
17 December 2010 | Indonesië, Batavia
Apa kabar? Saya baik! Di sini masih banyak hujan..tetapi di sini bagus!
Gisteren was Indonesië tegen de Filippijnen, of nou eigenlijk een mix van allerlei nationaliteiten met een Filippijns paspoort. Iedereen was dus gespannen gister. Toen ik gisteren in Singaraja bij een tankstation stond, hadden ze de TV aan op het nieuws. De reporter was in Jakarta tussen de voetbalsupporters, die hun hele lichaam rood hadden geschilderd of allerlei teksten op hun lichaam. Kortom alles was rood daar. Even werd er niet meer getankt, ondanks dat het rond 5 uur was en de wachtende rij steeds groter werd, niemand had ook even de behoefte om te tanken, want dit was even veel belangrijker en iedereen stond dus in de buurt van de TV te kijken. Daarna kwam het Garuda Di Dadaku (Wat Ik ben Garuda betekend) en iedereen werd dol en begon te zingen en te springen. Haha echt grappig gezicht, toen ik hier kwam was iedereen alleen maar Europees-voetbal-gek, maar nu dus ook eindelijk trots op het eigen team.
Om 8 uur begon dan de wedstrijd en met ze allen keken we bij Ketut thuis, met drank en genoeg te eten. Het volkslied werd door iedereen (ja ook ik ;)) meegezongen en iedereen ging gespannen naar de wedstrijd kijken. De wedstrijd was goed, maar niet echt super. De Filippijnen speelden erg hard, maar creëerden geen kansen, in tegenstelling tot Indonesië die een paar flinke kansen misten. Toen dan toch de 1-0 werd gescoord, of eigenlijk de 0-1, want Indonesië speelde uit (wel in Jakarta) werd iedereen gek en we zongen Garuda Di Dadaku. Toen de wedstrijd afgelopen was ging ik toeterend met Komang terug naar de Homestay en onderweg staken we wat vuurwerk af. Als de finale gehaald wordt zal het een nog groter feest worden denk ik en helemaal als de finale dan ook gewonnen wordt, maar eerst zondag maar overleven!
Gister heeft ook de eerste golf het trappetje van het terras van het restaurant gehaald, dus het werd tijd om de zandzakken neer te leggen. Vanmorgen om 7 uur hebben we eerst met een man of 20 het strand schoon gemaakt en daarna 250 zandzakken gevuld en neergelegd. Gezellige teamwork waar ook meerdere malen het Indonesia Raya (volkslied) en Garuda Di Dadaku werd gezongen. Het ligt nu en we zijn dus klaar voor de hoge golven die waarschijnlijk de komende dagen gaan komen.
Morgen is weer de grote ceremonie, dus dan zal ik me weer even melden met foto’s en een verslag.
Sampai jumpah!
Tot later!
17 December 2010 - 21:33
Patrick Zutphen:
Mooi verslag Klok maareh beetje weinig foto's
Groeten -
21 December 2010 - 21:00
Henry:
Ben het met je eens Patrick, zou klokkie lelijk zijn geworden nu er geen foto's zijn -;) -
22 December 2010 - 15:33
Jouw Oom:
Dag Edwin, nog even en het is alweer
Kerst. Hier in Deventer ligt flink wat sneeuw. Je bent maar druk met die zandzakken. Even het strand schoonmaken. Ik ben actief als vrijwilliger bij de Dijkbewaking.
Maar dat is alleen als de Ijssel dreigt te overstromen. Touwens ik vind dat er genoeg foto`s te zien zijn. Meer dan genoeg! wel zijn Henry en ik benieuwd of je ook eventuele huwelijksplannen hebt met een Indonesische schoonheid. Ik bedoel een leuke dame lijkt mij ook wel wat.
Iets warms in bed om lekker tegen aan te kruipen. Daar heb ik ook wel zin
in.
want het is nu volop winter. Laatst at ik bij bojo in Amsterdam een Indisch Restaurant. En daar stond ook pepesan en Ikan bali op het menu.
Toen voelde ik mij een klein beetje in
indonesie. Maar de tijd gaat snel over zo`n 2 maanden land je alweer op schiphol. Met de kerst gaan Henry en ik Gourmetten bij jouw ouders.
Dat zijn ook echte globetrotters, want die gaan binnenkort dus ook al weer naar Indonesie. Toch vind ik het klimaat hier ook wel leuk.
Sneeuw is best wel mooi. Met dit weer
Eet ik veel snert. Liefst uit blik, want ik heb een hekel aan koken.
Nou, Edwin ik laat het hierbij.
O ja, ik vraag mij wel af hoe zit het met de tijd. Tijdsverschil beleef je geloof ik niet. Want hier in Nederland
hebben wij alweer de kortste dag gehad. En nogmaals heren er staan foto`s genoeg op jou website.
Groeten uut Deventer aan de Ijssel.
22 December 2010 - 15:48
Uncle Bertus:
Hallo neef Edwin.
Hier ben ik weer. Wat die voetbalwedstrijd betreft, je hebt ook
vuurwerk afgestoken las ik. Hoe zit dat met die wetgeving? kun je dat spul daar elke dag kopen? Hier in Nederland weer niet, maar in Belgie weer wel. Trouwens in Indonesie kennen ze ook nog de doodstraf. Dus gedraag je. Want meestal is het zo, dat als je dood bent, je ook minimaal 1 dag dood blijft. En zo blijft het spannend.
Groeten uut Deventer aan de Ijssel