Happy New Year
Door: Edwin
Blijf op de hoogte en volg Edwin
02 Januari 2011 | Indonesië, Batavia
Hier hebben we in de regen 2010 weg geknald en 2011 gezellig met alle gasten gevierd.
Samen met nog 3 Nederlandse meisjes hadden we kokosnoten gehaald op de markt en deze gevuld met lekkere verse piña colada om te toosten ipv de geijkte champagne.
Afgewerkt met een paar sterretjes!
Vlak voor 12 staken we de sterretjes aan en toen het 12 uur was begon het feest en getoost! Ik had wat vuurwerk gekocht en stak dat samen met de anderen af op het strand. Het weer was erg slecht, het regende en het waaide, maar dat mocht de pret niet drukken. De muziek ging harder en we hebben tot laat/vroeg in de morgen een leuk feestje gebouwd!
Onderhand kan ik de titel van mijn blog beter veranderen in: ‘Edwin en het immigratie kantoor.’ Ik ben het ondertussen helemaal zat. De helft van de tijd zijn ze dicht. En als ze dan open zijn dan helpen ze je niet verder omdat de kassier dicht is tot 5 januari.
Mijn document was ook nog steeds in behandeling, dus het had sowieso nog niet gekund maar 5 januari moet ik, voordat ik pa en ma ga ophalen van het vliegveld, eerst betalen en dan 3 dagen later krijg ik op mijn verjaardag hopelijk mijn paspoort inclusief stempel!
2010 was op het gebied van voetbal op zich een mooi jaar voor mij, de Eagles hebben het vorig seizoen goed gedaan en de halve finale van de beker gehaald en de finale van de play offs voor promotie gehaald, maar helaas verloren. Nederland heeft het heel goed gedaan op het WK en de finale gehaald maar ook helaas verloren en Indonesië heeft de finale van de AFF Cup gehaald en voor de 3e keer verloor ik een finale. Finales speel je enkel om te winnen dus qua finales was het gewoon een kut jaar! Hoe is het mogelijk dat 3 teams die ik support de finale haalt van iets en ze dan allemaal niet winnen!? Erg zuur!
Extra zuur omdat Indonesië heel onverdiend heeft verloren. Het was dus een finale over 2 wedstrijden en over de 1e wedstrijd had ik jullie al verteld. De kans op de toernooi zege was door deze onterechte nederlaag al klein, Indonesië moest met minimaal 3-0 of meer winnen. Ze begonnen erg goed, ze speelden agressief en zochten vaak de aanval. Maleisië had vooraf gezegd dat ze gewoon voor de zege zouden gaan, maar daar was geen sprake van. Ze verdedigden met 9 man op eigen helft en waren vanaf de 1e minuut al tijd aan het rekken. Laf voetbal dus! Indonesië creëerde in de eerste paar minuten al een paar kansen, maar maakten deze niet af. In de 20e minuut kregen ze een penalty die heel slecht werd genomen en werd gestopt door de keeper van Maleisië. Indonesië bleef aandringen, maar de spits, de luie naturalisatie Uruguayaan Cristian Gonzales, kan niet meer dan buitenspel staan en kansen benutten is die slecht in (geworden). En zoals het vaak in het voetbal is, als je zelf de kansen niet maakt, kan je er op wachten dat de tegenstander dit wel een keer gaat doen. Maleisië kreeg een kans en die werd gelijk koelbloedig afgemaakt. Kansen weg, nu moesten ze zeker 4 keer scoren. Maar met het onsportieve en laffe voetbal en het gemis van een afmaker, werd dit dus erg moeilijk.
Op het einde van de wedstrijd zochten de buitenspelers (zelfs de backs) zelf maar de goal op en dit resulteerde in 2 goals. Indonesië won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1, maar dit was dus niet genoeg. Verliezen is ok, maar niet als dat op zo’n manier gebeurt. Maleisië heeft in de groepsfase erg slecht gespeeld en ook de andere wedstrijden in de volgende rondes waren niet goed. Ze hebben het toernooi dus gewonnen met dank aan de eigen supporters en hebben daardoor 20 minuten goed kunnen voetballen. Erg sneu!
Iedereen zei al dat ik me moet gaan laten naturaliseren, weer moet gaan trainen en voor Indonesië moet gaan spelen.
Wat ik verder deze week ga doen weet ik nog niet precies, morgen ga ik naar de hotsprings als het weer een beetje beter is en woensdag ga ik papa en mama ophalen van het vliegveld!
Ik ga nu met de foto’s van gister aan de gang, kijken of daar iets bruikbaars tussen zit haha en ik heb ook net de foto’s van Mirjam en Martin gekregen, van hun week hier en die ga ik nu ook even uitzoeken wat ik daar van kan gebruiken.
Voor degene met een kater, sterkte vandaag haha!
De groetjes
02 Januari 2011 - 11:41
Gonny:
Hoi edwin,
jij ook een heel fijn en gezond 2011 en ik hoop dat een paar van je wensen/dromen zullen uitkomen.
Verder heel veel plezier samen met je ouders, maak er een gezellige tijd van.
groeten, ook van Herman -
08 Januari 2011 - 18:13
Joyce San En Lynn :
Hoi Edwin,
Zijn Jan en Elly goed aangekomen???
gr Joyce -
08 Januari 2011 - 19:31
Anneke En Rudi:
Hey Edwin ....
Gefeliciteerd met je verjaardag !!!!
Groetjes Anneke