Dag 3: Welcome to the jungle!!
Door: Edwin
Blijf op de hoogte en volg Edwin
03 Maart 2009 | Indonesië, Medan
We zijn de jungle in gegaan op zoek naar orang utangs.
Vanmorgen om 7 uur zijn we opgestaan, Edwin was al eerder wakker en heeft het in een paar minuten tijd van pikke donker naar licht zien gaan. We kregen bruin brood met kaas en lekkere bami!
Edwin heeft het hele bord bami opgegeten!
Die jongen moet straks nog dubbel gaan betalen voor de terugreis omdat ie te zwaar weegt :D
Om 9 uur zijn we vertrokken, het heeft ons 1,5 uur gekost voordat we Medan zelf uit waren. Echt wat een grote stad is dat! Overal brommertjes en ook nog de ouderwetse fiets taxi's.
Na ongeveer 2 uur rijden kwamen we wat meer in de natuur terecht, met hier en daar nog wat kleine dorpjes.
Onderweg zagen we weer veel palmbomen.
De weg werd alsmaar slechter, er waren gewoon op sommige plekken vierkante stukken uit het wegdek gehakt. Of de weg bestond gewoon helemaal uit gaten, op sommige plekken was het provisorisch opgelost door wat grind er in te storten, maar erg veel deed dat niet helpen.
Over de laatste 30 km hebben we dus een aardige tijd gedaan.
De bergen kwamen steeds meer in zicht en uiteindelijk kwamen we aan bij Bukit Lawang, een dorp aan een rivier, aan de rand van de jungle.
Daar zit een rehabilitatie centrum voor orang utangs.
We werden ontvangen door onze gids Jungle Edy en aten lekkere noodles met kip in het restaurant. Gisteren is er een zware overstroming geweest en heeft het water tot 10 meter hoog gestaan.
Na een lekkere maaltijd nam Edy ons mee op pad. We liepen langs de rivier waar we de eerste apen al tegen kwamen. Na een korte pauze kwamen we de eerste orang utangs tegen.
Het was een vrouwtje met een kleintje die in de rivier aan het spelen waren. De moeder van het kleintje was toen hij 1 jaar was overleden en ze zijn nu al een jaar bezig met een adoptie proces. Wat succes lijkt te hebben.
Na nog eens 10 minuten lopen kwamen we aan bij een soort van pontje.
Een kano aan kabels die je de oversteek naar de overkant van de rivier liet maken.
De zon verdween in een keer en het begon keihard te plensen! We kwamen aan bij het hoofdgebouw van het rehabilitatie centrum en wachtten op nog een paar gidsen. Toen kwamen het vrouwtje en het jonkie van eerder aan samen met een gids, die hun te eten gaf. Vervolgens gingen we, samen met 5 gidsen en nog een oudere Nederlandse man, die het niet bij kon benen, de zware tocht naar boven maken. De regen kwam met bakken uit de hemel, maar het was gewoon nog warm, erg lekker!
Na een pittige tocht kwamen we aan bij een plek waar ze normaal kwamen om te eten. Na wat geroep kwam er in de verte een groot mannetje aan. Na een hoop geslinger kwam hij vlak bij ons en kreeg hij wat melk. Toen die genoeg had gehad smeet ie de beker gewoon weg haha en eiste wat benen, toen hij die had gekregen vertrok die weer de bomen in en gingen wij weer terug naar beneden.
Beneden bij de rivier aangekomen was het inmiddels droog. Na in een restaurantje nog van een lekker bintang biertje te hebben genoten zijn we rond 4 uur weer terug naar Medan gereden. Dat was weer een aparte reis! Het was donker toen we terug kwamen in Medan en dat in combinatie met die drukte zorgde dat toch voor eigenlijk wel lachwekkende situaties. Mannetjes die zonder licht signalen of iets dergelijks in het donker op een drukke, chaotische weg het verkeer stonden te regelen en auto's die van alle kanten kwamen en zo hard mogelijk aan het toeteren waren om er tussen te kunnen.
Echt komisch.
Rond half 8 kwamen we vermoeid terug bij het guesthouse.
De rest van de avond hebben we genoten van de lekkere temperatuur in de tuin en het lekkere eten!
Morgen gaan de tarzan pakken de kast in en halen we de crocodile dundee pakken te voorschijn, want we gaan naar een krokodillen farm!
Tot morgen!
04 Maart 2009 - 10:46
Henry:
Heren, fantastisch leuk om te lezen!
Veel plezier in Batavia!