Dag 19: The Fishermen - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu Dag 19: The Fishermen - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu

Dag 19: The Fishermen

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin

19 Maart 2009 | Indonesië, Batavia

Omdat we door al ons geld heen zijn en toch moeten eten moesten we vandaag zelf maar op jacht. Daarom gingen we om 5 uur vanmorgen ons bed uit om te gaan vissen.

Haha nee dat is natuurlijk een grap, maar we gingen wel echt vissen.
Om kwart voor 6 kwam de visser ons ophalen en gingen we richting het strand waar hij woont en zijn boot lag.

Het was een soort van catamaran. Niet echt van het type boot dat je normaal ziet als je in bijvoorbeeld Gran Canaria of Cuba ofzo gaat vissen. Maar dat is juist leuk.

Het was nog donker toen we om 6 uur weg voeren, maar het werd al snel licht.
Na ongeveer een uur varen gooiden we de eerste lijnen uit, om wat kleinere visjes te vangen als aas. Na een minuutje of zo werd de lijn naar boven gehaald en zat hij vol met kleine visjes en konden we verder varen.

Na 2 uur kwamen we aardig in de buurt, we waren toen ongeveer zo ongeveer 3,5 km vanuit de kust. We gooiden de werphengel uit en een bamboe klosje met een dik snoer eraan. Edwin had al vlot beet, maar deze schoot meteen los. Na een paar rondjes te hebben gevaren zijn we verder gegaan naar een andere plek. Hier zat big fish zei de visser.
Onderweg kwamen we 2 keer groepjes van 7 à 8 dolfijnen tegen!

Plots viel de motor uit. Haha dat hebben wij weer! De sproeier zat verstopt, na een paar keer aan die motor slingeren kreeg hij hem dan toch weer aan de praat. Maar het was niet de laatste keer dat het gebeurde. Daar zit je dan, midden op de oceaan, met verder niemand in de buurt.

Uiteindelijk kwamen we toch bij de plek aan waar het zou moeten gebeuren. Aan de hengel hadden we kunst aas en aan de klos hadden we een dood aasvisje. Deze kreeg al vlot aan klap maar de vis was meteen weer weg, er was een hele hap uit het aas visje. We gooiden hem meteen weer in en maakten weer een rondje en toen was het wel raak.
Een flinke klap op de lijn en een vis die op zo’n 15-20 meter uit het water sprong. Jan ging de vis binnen halen. Het was een heel gevecht. De vis sprong een paar keer flink de lucht in. Na een tijdje kwam de vis bij de boot in de buurt, maar hij was nog veel te fit en bleef maar springen. Toen kwam de vis in keer onder de boot vandaan en klapte tegen de bamboe balk aan en schoot helaas los. Helaas! Het was een erg mooie grote vis.

Meteen daarna weer een poging, we zetten toen op de werphengel een aasvisje en op de klos kunst aas en gingen weer een rondje varen. Na een korte tijd was het weer raak op de klos. Nergens voor nodig dus die dure hengels allemaal haha! Het was een kleinere vis, maar niet minder mooi! Na een kort gevecht kwam die bij de boot in de buurt en haalde Jan hem er dit keer wel uit! Geweldig!

Terwijl Edwin de camera op borg en we nog aan het nagenieten waren van die vis kwam er in een keer een keiharde klap op de werp hengel. Edwin sloeg meteen aan en voelde heel veel kracht op de hengel, die hij naar de linker kant had liggen. Plots sprong er aan de rechter kant een enorme tonijn het water uit en pats de lijn was los! Jammer wat een pech! De lijn lag onder de boot door, doordat we aan het dobberen waren om de andere vis binnen te halen is de lijn naar de andere kant geraakt. En door de kracht van de vis en waarschijnlijk de scherpe randen van de bamboe waren fataal voor de lijn.

Verdere pogingen leverden helaas niets op. Omdat het bijna 12 uur was en de zon dan het sterkste werd, werd besloten weer terug te gaan, zodat we zelf niet levend gegrild zouden worden.

Na 1,5 uur varen kwamen we weer aan op het strand. We bedankten de visser, die wel 10 keer sorry heeft gezegd dat we de big fish niet hebben gevangen. Maar dat is nou eenmaal vissen! De vis brachten we meteen naar de keuken toe!

‘s Avonds heeft Jan heerlijk kunnen genieten van zijn eigen gevangen vis! Bereid op de grill! Wat we morgen gaan doen weten we nog niet precies. Misschien dat we een plaatsje hier in de buurt gaan bezoeken of weer lekker genieten van het strand en/of het zwembad!

Groetjes Jan en Edwin

• 19 Maart 2009 - 18:13

Joyce En San:

Whahahahahaha je kan bijna zelf op het bord Jan, je bent ook aardig gegrild :)
    gebeurt niet vaak je eigen vissie eten. Als het maar lekker was!!!
    geniet van het mooie weer!!

gr van ons

• 19 Maart 2009 - 22:19

Mia:

hoi Jan (en ook zoon Edwin)

Wij hebben op het werk eens even jullie fotoboek bekeken en natuurlijk jullie berichten gelezen jammer dat Edwin een paar dagen ziek is geweest maar jullie hebben de draad al weer aardig te pakken. Ja vis daar ben ik ook gek op, maar ik ben nog niet in staat dat ik hem zelf vang jij blijkbaar ook niet. Je ziet er wel aardig gekleurd uit vinden wij.
    Veel plezier nog. Ik houd hier de wacht. Mia.

• 19 Maart 2009 - 22:27

Grannie En Mia:

Grannie is erg dom heeft een bericht geplaatst op een verkeerde datum. (14 dagen geleden of zo) groeten en knuffels van ons Mia