Dag 13 t/m 15: Yogjakarta
Door: Edwin
Blijf op de hoogte en volg Edwin
16 Maart 2009 | Indonesië, Batavia
De treinreis was erg mooi, wel vermoeiend, maar de prachtige sawa's en andere uitzichten maakten dat allemaal goed. Rond 3 uur kwamen we aan in Yogjakarta en namen vanaf daar een taxi naar het hotel.
Hotel Rumah Mertua lag in een rustige wijk, tussen allemaal villa's.
Een heel mooi hotel met veel teak hout en veel bamboe. Erg mooi.
Nadat we onze spullen hadden uitgepakt hebben we lekker gezwommen in het zwembad en in de zon gelegen.
We hebben ons toen opgefrist en zijn daarna lekker gaan eten.
Omdat het een zware reis was geweest gingen we al vroeg op bed liggen, Edwin viel al vlot in slaap en Jan ging nog even in de tuin een kop koffie drinken.
Toen Edwin even later wakker werd voelde hij zich wat draaierig maar was zo moe dat hij gewoon weer verder ging slapen.
De volgende morgen werd Edwin al vroeg wakker en voelde zich nog steeds niet lekker, we besloten het vandaag rustig aan te doen en de activiteiten van vandaag naar morgen op te schuiven. En of we dan de stad in zouden gaan of naar de Borobodur hing af van Edwin zijn fitheid.
Edwin heeft bijna de hele dag geslapen, terwijl Jan aardig is veranderd in een kreeft.
De volgende dag was er nog steeds geen verbetering bij Edwin, hij voelde het alleen maar slechter gaan, aan het einde van de middag begon hij zelfs koorts te krijgen, dus wilde hij zelf een dokter raadplegen omdat het niet goed voelde voor hem zelf.
Een dokter laten komen zou 5 uur kunnen duren en daar kon je soms nog niet veel mee opschieten, bij de receptie raadden ze ons dus aan om gewoon naar het ziekenhuis te gaan.
Iemand van het personeel ging met ons mee en begeleidde ons binnen.
Het was oud en zag er amateuristisch uit en net als in Nederland moest je je eerst aanmelden en hoop gedoe voordat je pas een dokter te zien kreeg.
De dokter onderzocht Edwin en verwees hem door naar het laboratorium om bloed af te laten nemen.
De uitslag zou een uur op zich laten wachten en ondertussen konden we genieten van een goeie partij voetbal op de tv. (dat goed is overdreven, het was meer goed vermaak haha).
Na een uur kregen we de uitslag en moest Edwin terug komen bij de dokter.
Wat we al vermoedde dat klopte. De malaria tabletten waren de oorzaak.
Deze breken de witte bloedlichaampjes af waardoor je vatbaar wordt voor virussen en infecties.
Edwin had dus een infectie opgelopen. Hiervoor kreeg hij medicijnen mee.
's avonds na het innemen van de eerste medicijnen voelde hij gelijk al verbetering.
Het was de bedoeling om tijdens ons bezoek in Yogja sowieso de Borobodur te bezoeken, echter was het ziekenhuis het enige wat we hebben gezien haha.
Het ziekenhuis kosten en de medicijnen kostte bij elkaar zo'n 6 euro.
Maar iedereen die in het vervolg naar Indonesië gaat die raad ik aan om iets anders te nemen ipv malariatabletten!! Dit is echt pure rotzooi!!
Na vandaag zat ons bezoek aan Yogja er dus op en de volgende dag gingen we vliegen naar Bali..