Dag 5: Toba meer
Door: Edwin
Blijf op de hoogte en volg Edwin
06 Maart 2009 | Indonesië, Medan
Het zou een lange reis worden van ongeveer 185 km die zo'n 4 uur zou duren.
Het duurde alleen al weer zeker een uur voordat we Medan uit waren. En met de soms moeilijk berijdbare wegen kan je gemiddeld niet harder dan 50 km/u rijden.
Het was wel een mooie route, met veel mooie uitzichten.
Naar mate we het Tobameer naderde werd het steeds bewolkter. Dat beloofde niet veel goeds! Uit eindelijk op een paar km afstand begon het dan ook keihard te regenen.
Toch was het een heel mooi gezicht om tussen de bergen door het Tobameer te zien en aan te komen in Parapat, een dorpje dat ligt aan de oostkant van het Tobameer.
Eerst gingen we eten in een restaurantje. Er kwam van alles op tafel te staan, vlees en vis uit het Tobameer en nasi putih. En alles kon je lekker met je handen eten! Alleen wat je op had gegeten dat moest je afrekenen.
Daarna zouden we naar het Samosir eiland gaan. Echter gooiden de abnormale prijzen van de boten en het slechte weer roet in het eten.
Je moest de hele boot afhuren omdat er verder niemand was. Een andere mogelijkheid om dan naar het Tobameer te komen is met de auto via de westkant, alleen is dat bijna 300 km, dus ben je bijna een halve dag kwijt om daar te komen.
We zijn daarom aan het water gaan zitten onder een soort van paviljoentjes. Het begon steeds harder te waaien en te regenen, wat wel voor een lekkere afkoeling zorgde.
Jan had wat foto's van zijn eerdere bezoeken aan het Tobameer bij hem, onder andere van een bandje dat daar altijd in het hotel speelde. Hij liet deze zien aan een paar lokale bewoners die die tentjes runde en deze herkenden er meteen 2 van. De ene woont nu in Nederland, maar waar weten ze niet en de ander die woonde vlakbij in de buurt.
Het leek Jan wel leuk om deze man na zoveel jaar weer eens te ontmoeten, dus zijn we met een routebeschrijving erheen gegaan. Aangekomen bij de plaats van bestemming ging Jan met onze housekeepster/gids naar een huis wat daar in de buurt stond. De vrouw die daar woonde bleek de housekeepster te zijn van de man en belde hem meteen op.
Het was een leuke ontmoeting. Naar mate het gesprek vorderde herkende de man Jan weer terug. We hebben thee gedronken en zijn daarna weer terug gegaan richting Medan rond half 5.
Vlak voor Medan zijn we nog gestopt en hebben we met ze 4e voor net 3 euro gegeten!
Toen we rond half 11 thuis kwamen waren we kapot en zijn we meteen gaan slapen!
Vandaag staat in het teken van het afscheid van Medan, Sumatra en natuurlijk Rumah Belanda.
Het waren echt super vriendelijke en gastvrije mensen, die alles voor je over hadden om je verblijf en alles daarom heen zo leuk mogelijk te maken.
En dat is ze gelukt ook! Wij raden iedereen aan, die ooit nog eens een bezoek brengt aan Medan, om dan te verblijven in Rumah Belanda!
We zullen nu de koffers gaan inpakken en dan langzaam aan vertrekken richting het vliegtuig!
Wij melden ons hopelijk vanavond weer, dan vanuit Jakarta!
Groeten Jan en Edwin
06 Maart 2009 - 18:53
Henry:
Heren,
Geniet in Jakarta, lekker shoppen in blok M, nieuwe schoenen Pasar Baru, schaatsen in Taman Angrek of kijk eens rond of hotel Ibis Mangga Dua te ontdekken is.
Gaat het goed met rugzak? -
06 Maart 2009 - 20:24
Kim:
Heel veel plezier in Jakarta.
Wel veel foto's en video's maken he!
Dikke knuffel
Ps: ik heb nog een mail gestuurd met de nieuwe babyontwikkelingen. -
07 Maart 2009 - 12:41
Bert:
Dag Jan en Edwin,
Gisteravond heb ik julle nog een berichtje gestuurd, maar ik zie hem niet op jullie website. Dus doe ik nog een poging. Jullie verslagen lees ik met veel interesse en de foto`s komen mooi en duidelijk over. Je hebt die python in een mooie nekklem Jan. Dus de judolessen van vroeger komt je toch goed van pas. Wat een joekel an een beest zeg. En dan die krokodil die je gearresteerd hebt. Doe je rustig aan, want je bent op vakantie. Ook die foto`s van die oerang oetans en het Toba meer zijn erg leuk en mooi.Typisch maar als ik jullie website bezoek, krijg ik automatisch trek in Indisch eten. Overigens wat is het daar allemaal goedkoop zeg. Niet te vergelijken. niet te vergelijken met de prijzen hier.
De laatste dagen was het hier grijs en regenachtig
en ook het weer is bij jullie een stuk beter.
Vanavond trakteert Elly Henry en mij op een etentje bij Safak. dat gaat er wel in. Erg lief van haar.
Ik stop er nu mee.
ik zou zeggen tot de volgende keer.
we houden elkaar op de hoogte.
O, ja de tickects voor het concert van Cliff & the Shadows heb ik al in huis.
Groetjes, Bert.