Dag 6: Medan -> Jakarta - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu Dag 6: Medan -> Jakarta - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin Klok - WaarBenJij.nu

Dag 6: Medan -> Jakarta

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin

07 Maart 2009 | Indonesië, Batavia

Haha wat een chaos op het vliegveld in Medan!
Overal waren mensen, wat ze nou aan het doen waren weet ik niet, hangen, schooieren, wachten en dan had je ook nog de reizigers. En de controle leek eigenlijk nergens op. Hebben geen één keer ons paspoort hoeven te laten zien. Komisch was dat in de wachthal 2 standjes waren waar je wat kon halen en 1tje had een koelkast die het deed. Dus als je bij de ongekoelde wat te drinken kocht gingen ze met een blikje van dat drankje naar de andere toe en ruilden hem om voor een gekoelde.

Enige ergernis was een Hindoestaanse man met z’n kabouter vrouw en nog wat aanhang. We stonden in een rij voor de incheck balie en hij kwam er met z’n karretje aan en ging zo voor kruipen. Bleef maar vriendelijk lachen en toen er wat van werd gezegd zei hij: ‘Sorry my friend i thinking you waiting for Group’. Jaja..
Toen moesten we door de stempel controle en drong dezelfde man weer voor in de rij.
En je raad het nooit..bij de gate stond een rij en meneer…die kroop weer voor.

De vlucht was erg prettig, bij daglicht en vrijwel geen dikke wolkendekens zorgde voor mooie uitzichten waar Edwin erg van genoten heeft, of waren het de 2 stewardessen!?!? Haha

De 2 uurtjes vliegen waren dan ook zo voorbij en we zijn rustig geland op Soekarno Airport Jakarta. Toen was het zoeken naar onze taxi, alleen deze stond er niet, een telefoontje naar het hotel deed bevestigen dat er geen taxi beschikbaar was. Dus toen kwamen de taxi chauffeurs als mieren op ons af. Voor een mooi prijsje bracht de meest rustigste chauffeur ons naar ons hotel toe.

Meteen viel het verschil tussen Medan en Jakarta al op. De infrastructuur is een stuk beter. Er zijn snelwegen, de bermen zijn goed verzorgt, er is verlichting en de wegen zijn ook in goede staat. Ook zagen we meteen al veel hoogbouw, iets wat in Medan weinig te vinden is. In 30 jaar is een hoop veranderd, dus Jan herkende nog weinig terug.

Onze taxi chauffeur liet meteen al wat bezienswaardigheden zien, daar hadden we alle tijd voor want het was, zoals verwacht, echt ontzettend druk op de weg. Na bijna een uur bereikten we dan het Luxe Hotel Jakarta, midden in het centrum, schuin tegen over een winkelcentrum met 24 uurs Burger King, Mac Donalds, KFC en……..STARBUCKS!!!!

Het hotel ziet er netjes uit, ruime kamer met ligbad.

's avonds hebben we in het restaurant gegeten. Het is een Japans restaurant, maar ze hadden voor 3 euro biefstuk op de kaart staan dus hebben we dat maar weer eens gegeten. Morgen avond gaan we echt Japans daar eten.

Daarna zijn we TV gaan kijken, maar waren zo moe dat we al snel in slaap vielen.

De bedoeling was dat we om 2 uur naar Eagles gingen luisteren op internet, maar internet deed het nog niet en we hielden het niet vol om wakker te blijven en zijn ook door de wekker van 2 uur geslapen haha.

Vandaag gaan we wat dingen bekijken, onder andere het Koloniale Museum.

Groeten uit Batavia stad!
Jan en Edwin

• 07 Maart 2009 - 14:22

Suus:

Edje petje retteketet:d

Wat een mooie foto's:D
    Prachtig!lekker genieten daar.
    Verder alles toppie?
    vast wel.
    Mis je me al een beetje?Ik jou wel:(
    Kben nu beetje misselijk, heb een pak choco koekjes opgegeten.OEps.
    hihi.
    Rustig aan en we contacten
    Liefs suusje